2 Ocak 2014 Perşembe

Bayrampaşa ( Sağmalcılar ) Cezaevi Nostalji / Eski Resimler

1955 yılında temeli atılan ancak birçok farklı sebepten dolayı yapımı 13 yılı gibi uzun bir süre süren ve 1968 de yapımı tamamlanarak faaliyete giren BAYRAMPAŞA CEZAEVİ bugün artık yok. Ünlü simalarıyla , mafya adamlarıyla da sıklıkla anılan Bayrampaşa Cezaevi artık eski resimlerde , gazete sayfaların da kaldı. Bayrampaşa Cezaevinin eskiye ait nostaljik resimlerinide buradan paylaşalım o zaman....

1959 Yılına Ait Bayrampaşa Cezaevi Fotoğrafı ( İnşaat Halinde )

1961 Yılına Ait Bayrampaşa Cezaevi Fotoğrafı ( İnşaat Halinde )

1967 Yılına Ait Bayrampaşa Cezaevi Fotoğrafı ( Tamamlanmak Üzere )

Bayrampaşa Cezaevinin fotoğraflarına genel olarak bakarsak , zamanında İstanbul dışı olarak tabir edilen bir yere yapılmak üzere planlanan ve yine o zaman ki isimlendirilen tabiriyle cicoz çiftliği ile Sağmalcılar arasına konuşlandırılan Bayrampaşa Cezaevi bugun itibariyle her tarafı evlerle dolmuş , hemen alt tarafına da koskoca bir alışveriş merkezi olan Forum İstanbul AVM yapılmıştır.Sonuç olarak da eski ve yıpranmış bir cezaevi olarak bu yerden taşınmak zorunda kalmıştır.

Fotoğraflar da görülen yerleşim birimlerinde ise o günkü şartlarda evlerin çok yoğun olmadığı özellikle 1961 yılına ait fotoğrafda görülmektedir. İlk iki resime bakacak olursak Muratpaşa Mahallesi tarafından çekildiği anlaşılmaktadır. 1967 yılına ait fotoğraf ise İsmetpaşa mahallesi ne doğru çekilmiştir.



Son olarak da 1969 yılında o günkü adıyla Sağmalcılar Cezaevinin açılış konuşmasını Adalet Bakanı Hasan Dinçer yapmaktadır.




Bayrampaşa Cezaevine ait tüm fotoğraflar MİLLİYET gazete arşivinden alınmıştır......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder